این میوه را جایگزین استامینوفن کنید! | تغذیه سالم

این میوه، فعالیت آنزیمای موثر در روند التهاب و احساس درد رو کم می کنه؛ در نتیجه میشه فعالیت ضددرد این میوه رو برابر با استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن دونست.

 یکی از میوه های خوش طعم که از اون اجناس متنوعی هم جفت و جور می شه، آلبالو هستش. اینجا تلاش داریم شما رو با خواص آلبالو به صورت تازه و به صورت خشک شده آشنا کنیم.

واسه سالم موندن قلبتون، آلبالو استفاده کنین

آلبالو پر از آنتی اکسیدانای طبیعی چون آنتوسیانین، کلوروژنیک اسید، کورستین و کامپفرول هستش و یکی از میوه هاییه که از ظرفیت آنتی اکسیدانی خیلی بالایی بهره مند هستش.

آنتوسیانینای موجود در آلبالو از چندین راه بدن رو در برابر آسیبای استرس اکسیداتیو مراقبت می کنن:

1. اونا مستقیما رادیکالای آزاد رو ویرون می کنن.

2. به DNA وصل می شن و اونو از تخریب اکسیداتیو حفظ می کنن.

3. سیستم سم زدایی آنزیمی و آنزیمای آنتی اکسیدانی رو فعال می کنن.

4. آنتی اکسیدانای موجود در آلبالو رگای خونی و سلولای مغزی رو در برابر استرس اکسیداتیو مراقبت می کنن. در نتیجه مصرف آلبالو از تشکیل پلاکای آترواسکلروزی و مریضیای مربوط به زوال عقل جلوگیری می کنه.

به جای استامینوفن، آلبالو بخورین

آلبالوی تازه و آلبالوی خشک، فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز رو محدود می کنن. این آنزیما مهم ترین ترکیبات در روند التهاب و احساس درد هستن. آنزیم سیکلواکسیژناز به وسیله خیلی از داروهای مسکن هم کنترل می شه. در نتیجه میشه فعالیت ضددرد آلبالو رو برابر با استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن دونست.

واسه همینه که آلبالو نشونه های موجود در مریضیای التهابی چون آرتریت و نقرس رو کم می کنه. درزمان تحقیقی که در آمریکا انجام شد مشخص شد که مصرف آب آلبالو دو بار در روز به مدت 8 روز، دردهای بعد از مسابقات ورزشی رو به نسبت آدمایی که دارونما مصرف می کردن کاهش می داد.

آلبالو، علیه سرطان

فلاوونوئیدی که خواص ضدسرطانی قوی داره، کورستین هستش. آلبالو و آلبالوخشکه منبع بسیار مناسبی از کورستین هستن. مقدار کورستین موجود در آلبالو و آلبالوخشکه بسیار بیشتر از بقیه میوه ها هستش. فنولیک اسیدی که آمیگدالین اسمشه، به عنوان ویتامین B17 شناسایی شده.

تحقیقات انجام شده نشون میده آمیگدالین، اندازه تومورهای سرطانی رو کم می کنه و از پیشرفت سرطان جلوگیری می کنه. هم اینکه بقیه مواد موثر موجود در آلبالو، درد به وجود اومده به وسیله پیشرفت سرطان رو آرامش میدن. واسه همینه که آلبالو یه میوه ضد سرطانی قوی در پیش محققان هستش.

آلبالوخشکه، مقابله با پوکی استخون

آلبالوخشکه، منبع مناسبی از بوره. بور بر فعالیت آنزیمای موثر در متابولیسم کلسیم، منیزیم و ویتامین D (که از عناصر اصلی موثر در ساختمون استخون هستن) اثرگذاره. عنصر بور در کنار کلسیم و منیزیم موجود در آلبالوخشکه، سلامتی استخون رو تامین می کنه.

از اثرات دیگه بور، فعالیت شبه استروژنی اون هستش. واقعا بور از بروز پوکی استخون، بالأخص بعد از یائسگی که اندازه استروژن در بدن خانوما کم میشه، پیشگیری می کنه. هم اینکه آلبالوخشکه پر از ویتامین C و B کمپلکسه که سلامت استخوانی رو تضمین می کنن.

خوابی خوش با آلبالو

اگه از مشکلات بی خوابی رنج می برید و شبا در تختخواب واسه خوابیدن کلنجار می رید. آلبالو رو امتحان کنین. یه ساعت قبل از خواب یه مشت آلبالو بخورین. ملاتونین هورمون موثر در تنظیم ساعت فیزیولوژیک بدن است که زمان خواب و بیداری رو در افراد تعیین می کنه. آلبالو به دلیل دارا بودن ملاتونین و تریپتوفان (که در بدن به ملاتونین تبدیل می شه) باعث بهتر شدن خواب شبونه می شه.

آلبالوخشکه پرکالری تر از آلبالو تازه

100 گرم از آلبالوخشکه 350 کالری انرژی داره؛ درحالی که همون مقدار از آلبالو به صورت تازه تنها 68 کالری انرژی داره. واقعا آلبالوخشکه 5 برابر آلبالو تازه کالری داره؛ چون آلبالو وقتی خشک می شه، مقدار خیلی از آب خود رو از دست میده و مقدار رطوبت آلبالوخشکه یه دهم آلبالو تازه س. همین مسئله باعث می شه که مقدار آلبالوخشکه در 100 گرم بیشتر از آلبالو تازه هستش و چگالی انرژی در حالت خشکیده بیشتر از آلبالو در حالت تازه باشه.

آلبالو خشکه پر از ویتامینا و املاح

علاوه بر اندازه کالری که در آلبالو خشکه بیشتر از آلبالو تازه هستش. بقیه ریزمغذیا هم در آلبالوخشکه بیشتر هستن. مثلاً محتوای فیبر موجود در آلبالو خشکه سه برابر آلبالو تازه هستش. کلسیم موجود در 100 گرم آلبالوخشکه 196 گرمه. حتی بسیار بیشتر از کلسیم موجود در شیر و 4 برابر کلسیم موجود در آلبالو تازه هستش. آهن موجود در آلبالوخشکه 4 برابر آهن موجود در آلبالو تازه هستش. البته ویتامین A موجود در آلبالو تازه بسیار بیشتر از آلبالو خشک شده هستش.

.

منبع : ooma.ir

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت

  • مطالب در رابطه
  • میوه و سبزی رو جانشین مولتی ویتامین کنین

Related articles

این مواد غذایی شما را نصف می کنند ! | چاقی

در این جا چند غذا تقدیم حضورتون می کنیم که نصف مشکل اضافه وزن شما رو حل می کنه البته واسه حل نصفه دیگه باید زحمت بکشین و کمی هم ورزش کنین! واسه وزن کم کردن و سوزوندن کیلوهای اضافی ۲ راه بیشتر وجود نداره؛ سوزوندن کالری بیشتر یا کمتر خوردن. هیچکی هم خوشش نمیاد […]

Learn More

این مواد غذایی را هرگز با هم نخورید | رژیم غذایی

خوردن بعضی مواد غذایی به صورت همزمان می تونه واسه بدن شما مضر باشه و باعث دچار شدن به بیماریای جور واجور در چندین سال بعد شه.از این رو اطبای طب ایرونی خوردن بعضی مواد غذایی رو با هم منع میکنن.در این مطلب می خوایم به بررسی 20 مورد از این تداخلات غذایی خطرناک بپردازیم. […]

Learn More

این مواد غذایی را دوبار گرم نکنید | خطرناک است!! | تغذیه سالم

آکایران :گرم کردن دوباره بعضی از غذاها موجب به وجود اومدن یه سری مواد سمی و خطرناک می شوذ که واسه بدن خطرناکه. مراقبت باشین این مواد غذایی رو دوبار گرم نکنین. دوبار گرم کردن این مواد غذایی خطرناکه بنا : بیشتر دیده می شه که افراد باقی مونده غذای خود رو فریز کرده و […]

Learn More

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *