این مواد غذایی پرمصرف | دشمن مغز هستند | بیماری

به کار گیری شیرین کننده های مصنوعی در آخر به آسیبای مغزی می رسه.
در زندگی شکلای جور واجور مختلفی از مواد غذایی وجود دارن که به نابودی هوش منجر می شن، در این مقاله به توضیح مواردی از اونا می پردازیم.
هممون با اون دسته از مواد غذایی که باعث حملات قلبی، چاقی، سرطان و دیگر موارد ذکر نشده ای که تند و زننده هستن، آشنا هستیم. اما در واقع خوراکیایی وجود دارن که خوردن اونا باعث نابودی هوش می شه. این دسته از مواد غذایی شامل الکل، مواد غذایی کم ارزش، قندهای مصنوعی و … است.

الکل
شک نداشته باشین واسه معروفیت الکل به عنوان قاتل مغزی خود متعجب نمی شیم. ما معمولاً از نتیجه های داغون کننده و خراب کننده الکل بر کبد خود باخبر هستیم اما این در حالیه که الکل هم اینکه می تونه صدمات جدی به سلولای مغزی هم وارد کنه. مشکلات جانبی شناخته شده از الکل شامل لغزشای حافظه و نبود تمرکز است. سوء مصرف دراز مدت الکل هم باعث مشکل در قوای شناختی می شه.

تنقلات بی ارزش
برگرها، سرخ کردنیا و چیزایی مثل اون ما رو دچار وسوسه می کنه اما خوردن این مواد غذایی باعث انباشته شدن چربیا می شه که این اعتیاد رو بوجود می آورد. مصرف نامحدود تنقلات بی ارزش مانع تولید «دوپامین» می شه که ماده شیمیایی «شادی» در بدن ما هستش و نشونه هایی رو به وجود می آورد که با نوسان اخلاقی و افسردگی رابطه داره.

اجناس غذایی غنی از قند
مصرف زیادتر از اندازه قند منتهی به کاهش تولید یه ماده شیمیایی در مغز می شه که به عنوان عامل نوروتروفیک جدا شده از مغز شناخته شده. نبود این ماده باعث مشکل در یادگیری و هم اینکه نگهداشتن می شه. طبیعت اعتیاد آور شکر عواقب بلند یه مدت داره طوریکه بر توانایی یادگیری اثر میذاره و مهارتای شناختی رو ضعیف کردن می کنه.

مواد غذایی سرخ شده
سطوح بالای چربی و کلسترول موجود در مواد غذایی سرخ شده بر دیواره های شریان تامین خون به مغز رسوب می کنه؛ نبود خون رسانی کافی در آخر باعث سکته مغزی می شه. پس، وقتی که رژیم غذایی به طور منظم شامل مواد غذایی سرخ شده باشه، شما بیشتر با دردسر و مشکلات مغزی مواجه میشین.

غذاهای منجمد شده

بیشتر افراد در زندگی خود به دلیل زمان کمی که دارن مجبور می شن که غذاهای خود رو فریز کنن.
مصرف مواد غذایی یخ زده، به طور منظم می تونه خطر دچار شدن به مریضی فراموشی رو زیاد کنه و هم اینکه به زوال عقل که تخریب سلولای مغزی در طول زمونه، منتهی شه.

اجناس غذایی شور
مواد غذایی شور درست مانند مواد قندی، می تونه اعتیاد آور بوده و با عواقب خطرناک همراه باشن. سدیم در تغییرات فشار خون شناخته شده اما نکته اینجاس که می دونین که این ماده می تونه هم اینکه تواناییای تفکر ما رو دچار مشکل سازه؟

پروتئینای فرآوری شده
وقتی که پروتئینا فرآوری می شن و تبدیل به سوسیس، پپرونی و کالباس، می شن می تونن خطرناک باشن. مواد نگهدارنده، مانند نیترات سدیم، وقتی که در فرآوری گوشت با پروتئینا ترکیب می شه بسیار سرطان زا می شن.

نیکوتین
نیکوتین وقتی که به اندازه بالا مصرف می شه به دلیل کاهش انتقال خون و اکسیژن به مغز می تونه خطرناک باشه. علاوه بر این، سفت شدن مویرگا و اثر بر کارکرد انتقال دهنده های عصبی و انتقال مواد شیمیایی در بدن از دیگر مشکلات اون هستش.

شیرین کننده های مصنوعی
خیلی از ما نسبت به این موضوع که شیرین کننده های مصنوعی در زندگی ما بدون آسیب هستن دارای تصور غلط هستیم. به کار گیری شیرین کننده های مصنوعی در آخر به آسیبای مغزی می رسه.

چربیای ترانس
چربیای ترانس هنگام اضافه کردن هیدروژن به روغنای مایع گیاهی (عمل هیدروژنه کردن)، واسه بالابردن نقطه ذوب اونا (جامد کردن) جهت افزایش طول عمر و پایداری شون به وجود میان. چربیای ترانس در روغنای شیرینی پزی، روغن نباتی جامد، مارگارینا، شیرینیا، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیب زمینی سرخ کرده و بقیه غذاهایی که با روغنای هیدروژنه، پخته یا سرخ شدن، یافت می شن. مصرف چربیای ترانس خطر دچار شدن به مریضی عروق کرونر قلبی رو زیاد می کنه و درزمان یه دوره، ما رو با درد و رنج یه سکته مغزی حساس مواجه می سازه. هم اینکه، مصرف این نوع چربی دلیل کم شدن حجم مغز می شه که در آخر به مریضی فراموشی منتهی می شه.

منبع : pezeshkan.org

جمع آوری سلامت اکاایران جمع آوری سلامت اکاایران

Related articles

این مواد غذایی را نخورید بهتر است | رژیم غذایی

این مواد غذایی رو نخورین بهتره  تعداد زیادی از مواد غذایی هستن که خوردن اونا هیچ سودی واسه بدن نداره و از طرفی ممکن هست به ضرر سلامت بدن هم باشن. هرکدوم از ما در شروع سال گذشته تصمیمایی رو می گیریم. یکی از این تصمیمای مشترک، داشتن اندامی متناسب همراه با سلامتی روحی و جسمی […]

Learn More

این موادغذایی در ظروف چدنی بدمزه میشوند! | تغذیه سالم

5 موادغذایی که نباید در ظروف چدنی بپزید ظروفی که واسه طبخ و پز استفاده می کنیم می تونن طعم و مزه غذا رو تغییر بدن و این تغییر مزه بستگی به مقدار ماده ای داره که از ظروف طبخ و پز به داخل مواد غذایی نفود می کنه. مواد غذایی اسیدی مانند گوجه فرنگی […]

Learn More

این میوه از ابتلا به سرطان ریه پیشگیری می کند | رژیم غذایی

این میوه از دچار شدن به سرطان ریه پیشگیری می کنه این میوه از دچار شدن به سرطان ریه پیشگیری می کنه گریپ فروت، میوه ایه که جزو مرکبات هستش و شامل شکلای جور واجور ویتامین و املاحه. تقریبا یه گریپ فروت متوسط، یک و نیم گرم فیبر و ۴۰ تا ۵۰ کالری انرژی داره […]

Learn More

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *