این مواد غذایی را حتما بصورت پخته مصرف کنید | تغذیه سالم

این مواد غذایی رو حتما به شکل پخته استفاده کنین 

خیلی از مواد غذایی هستن که باید به شکل پخته مصرف شن و خام خوردن اونا می تونه مشکلات گوارشی و مریضی ایجاد کنه. هممون خوب میدونیم که نباید گوشت به صورت خام مصرف شه چون ممکنه ما رو در برابر دچار شدن به سالمونلا یا بقیه بیماریای مربوط به مواد غذایی بذاره. اما وقتی که صحبت

از سبزیجات و بقیه اجناس زراعی به میان می اید همه چیز کلا تغییر می کنه. بعضی از مواد غذایی وقتی که خام هستن سموم طبیعی دارن یا شامل قندهایی هستن که هضم اون واسه بدن بسیار سخته. در اینجور شرایطی خام خواری می تونه به سیستم گوارش بدن آسیب وارد کنه و بقیه نشونه های نامطبوع رو در بدن ایجاد کنه.

بعضی از مواد غذایی هم اگه به صورت خام یا پاستوریزه نشده مصرف شن شامل باکتریای مضری هستن. در این مقاله می خوایم ۶ ماده غذایی رو با هم مرور کنیم که نباید به صورت خام مصرف شه. پس همراه ما باشین.

سیب زمینی:

هیچکی دوست نداره سیب زمینی رو به صورت خام در غذاهای خود مورد استفاده بذاره. باید بدونین که مصرف خام سیب زمینی هم واسه بدن شما خوب نیس. نشاسته نپخته ای که در سیب زمینی هست می تونه باعث ایجاد مشکلات گوارشی، گاز و نفخ در معده شه. واسه اینکه بتونین بیشترین مزیت رو از سیب زمینی دریافت کنین

و از خطرات موجود در اون کم کنین، بهتره ان رو بپزید، بخارپز کنین یا تفت بدین. از مصرف قسمت سبز سیب زمینی جدا دوری کنین. قسمتای سبزی که در این سیب زمینی پیدا میشه معمولا شامل غلظت بالایی از مواد سمی به نام سولانینه که می تونه حتی در دوز کم هم باعث سردرد و حالت تهوع در افراد شه.

جوانه ها:

با اینکه جوانه ها می تونن واسه سالاد یه گزینه عالی باشن اما اگه می خواین از این موارد استفاده کنین باید با احتیاط باشین. اگه جوانه ها به صورت نپخته مورد استفاده قرار گیرند شامل باکتریای مضری مثل سالمونلا، E.Coli هستن. هم اینکه جوانه ها باید به صورت تازه جفت و جور شن. پیشنهاد می شه کودکان کم سن و سال، زنان باردار، کهنسالان و آدمایی که مشکلات سیستم ایمنی دارن از خوردن اینجور موادی دوری کنن.

لوبیا قرمز:

این ماده یکی از بقولاتیه که پر از مواد مغذیه و می تونه یه انتخاب سالم در رژیم غذایی شما باشه. البته باید مطمئن شین که لوبیا قرمز رو در اول می پزید و بعد میل می کنین. مصرف خام لوبیا قرمز می تونه باعث ایجاد حالت تهوع شدید، استفراغ شدید و اسهال شه. این موضوع به خاطر لکتینیه

که در لوبیا قرمز هست. لکتین در بقیه گیاهان هم پیدا میشه اما در لوبیا قرمز غلظت اون خیلی زیاده. واسه اینکه بتونین سموم موجود در اونو از بین ببرین، لوبیا رو به مدت ۵ ساعت در آب خیس کنین و بعد لوبیای خیس شده رو در آب تازه و به مدت نیم ساعت بجوشونین. لوبیا قرمز کنسروی پخته شده و خوردن اون ضرری واسه بدن نداره.

عسل:

این روزا میشه عسل خام رو خیلی راحت در سوپرمارکتا یافت کرد. بیشتر آدما به دنبال شیرین کننده های طبیعی هستن اما این ماده نباید در کودکان کم سن و سال مصرف شه. وقتی که عسل خام پاستوریزه نشده باشه، ممکنه شامل grayanotoxin باشه. این ماده یک سم عصبی طبیعیه. با اینکه معمولا واسه آدم کشنده نیس

اما نشونه های مسمومیت به وجود اومده به وسیله اون می تونه شامل سرگیجه، افت فشار خون و بسته شدن عصب واگ(عصب واگ طولانی ترین عصب مغزی و دهمین زوج اعصاب مغزی از ۱۲ جفت عصب مغزه که در بلعیدن غذا، صحبت کردن، فعالیتهای پاراسمپاتیک و هاضمه نقش داره) باشه.

یوکا:

ریشه نشاسته دار این گیاه رو میشه سرخ کرد، جوشاند یا له کرد. این ریشه پر از بزرگ مغذی هاست. اما باید یادتون باشه که یوکای خام در برگیرنده سیانیده و می تونه واسه بدن مضر باشه. یوکا رو باید خشک کرد، در آب خیس کرد، شستشو داد و بعد به صورت پخته مورد استفاده قرار داد.

شیر:

شیر خام معمولا به وسیله افراد مصرف می شه چون بیشتر افراد ادعا می کنن مصرف شیر خام می تونه از بروز بیماریای جور واجور جلوگیری کنه. مشکلی که در این مورد هست اینه که شیر خام معمولا پاستوریزه نشده. در طول روند پاستوریزه کردن، شیر دست کم با دمای ۱۶۱ درجه فارنهایت گرم می شه.

همین امر باعث میشه باکتریای ایجاد کننده مریضی مثل سالمونلا، E.Coli و لیستریا از بین بره. براساس تحقیقات انجام شده، بیماریایی که از نوشیدن شیر خام ایجاد می شه در حال زیاد شدنه و کودکان بیشتر از بقیه در برابر اینجور بیماریایی قرار دارن. پاستوریزه کردن شیر ارزش مواد مغذی موجود در اونو کاهش نمی ده.

بعضی از افراد معمولا از خوردن سبزیجاتی که در خونواده کلم هستن دوری می کنن. این افراد نمی تونن کلمایی مثل گل کلم، کلم، بروکلی، کلم بروکسل رو مصرف کنن چون شامل قندیه که هضم اون خیلی سخت هستش. دلیلی که واسه پختن این سبزیجات هست اینه که درزمان روند طبخ، قند موجود در اون قابل هضم می شه.

.

منبع :

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت آکا

  • مطالب در رابطه
  • حتما این نوشیدنی رو در صبح با چای استفاده کنین !
  • وقتی نمک زیاد مصرف می کنین حتما این کارا رو انجام بدین

Related articles

این مواد غذایی سرتان را درد می‌آورد | تغذیه سالم

این مواد غذایی سرتون رو درد می آورد میگرن یعنی سردرد شدید، یعنی تیر کشیدن شقیقه ها، یعنی حالت تهوع و کلی مشکلات دیگه.   مطمئنا اگه دچار این مشکل باشین هر چند وقت یه بار زندگی براتون سخت می شه و دنبال راهی واسه خلاص شدن از اون هستن. باید بدونین که بعضی از […]

Learn More

این مواد غذایی شما را دچار “تپش قلب” می کند! | بیماری

: این مواد غذایی شما رو دچار “تپش قلب” می کنه! : ۴ماده غذایی که شما رو دچار “تپش قلب” می کنه   میهن تاز: ریتم و تپش قلب، به خودی خود یه مریضی نیس. یه جور علامته که از روی اون میشه بقیه مریضیای قلبی رو تشخیص داد.     طبق گزارش میهن تازدکتر […]

Learn More

این میوه را جایگزین استامینوفن کنید! | تغذیه سالم

این میوه، فعالیت آنزیمای موثر در روند التهاب و احساس درد رو کم می کنه؛ در نتیجه میشه فعالیت ضددرد این میوه رو برابر با استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن دونست.  یکی از میوه های خوش طعم که از اون اجناس متنوعی هم جفت و جور می شه، آلبالو هستش. اینجا تلاش داریم شما رو با […]

Learn More

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *