آذر 16, 1404

۹ دلیل برای اینکه در فصل پائیز بیشتر زغال اخته بخوریم

زغال اخته یکی از خوردنیای مورد علاقه مردم سرزمینای مختلفه. در کشور ما هم خصوصا در میان خانوما خوردنی پرطرفداریه. اما شاید تا کنون فقط به دلیل مزه ترش و ملس، رنگ قشنگتر و حس خوبی که از خوردن اون به ما دست می داد هیجان خریدن و خوردن اونو داشتیم، اما با خوندن این نوشته در کنار علاقه مون، با باخبر شدن از خواص این خوردنی با لذتی بیشتر از قبلی به سمت اون میریم.

بدنیست بدونیم در آمریکا هرساله حدود ۱۹۲ میلیون کیلو زغال اخته در سال مصرف می شه که ۲۰ درصد اون موقع مراسم شکرگزاری سال نو خورده می شه.
شاید با خوندن امتیازات این خوردنی خوشمزه، ما هم اونو واسه بهره بردن از فواید عجیب اون بیشتر استفاده کنیم.

پس با هم این موارد رو مرور کنیم:

آنتی بیوک کمتری مصرف می کنین

باید بدونیم که به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان فراوون در زغال اخته، خیلی از عفونتای ادراری بر اثر مصرف همیشگی اون از بین می رن.البته تموم شکلای جور واجور به اصطلاح بِریا (خونواده توت) دارای آنتی اکسیدان و تشکیل شده از پُلی فِنول هستن اما در زغال اخته نوع خاصی از این پُلی فِنول به نام پروانثُسیانیدی هست که این ماده کمک می کنه، ادرار در راه حرکت از دیواره مثانه و راه معده باکتری ای رو با خود همراه نسازد.براساس تحقیقات «اُشن اِسپری»، زنائی که به مدت ۶ ماه و روزانه نوشیدنیایی رو مصرف کردن که ۲۷ درصد اونو زغال اخته تشکیل می داد، تا ۴۰ درصد، نسبت به کسایی که اونو مصرف نمی کردن، کمتر به عفونتای مثانه گرفتار شدن.

عفونت مثانه دومین عفونت شایعیه که دچار شدن به اون با مصرف آنتی بیوتیک همراه میشه.

دکتر کرستینا خو، محقق «اُشِن اِسپری» که بر تاثیر مصرف زغال اخته تحقیق می کرد در این باره میگه: “زغال اخته یکی از مواد خوراکیه که به شما در سلامت و به دور موندن از عفونتای خصوصا ادراری بسیار کمک می کنه.”

زغال اخته یکی از موادیه که باعث کاهش تورم می شه.
دیابت رو کنترل می کنه

همون باکتریای موجود در مثانه که اونا رو شمردیم، در معده هم هست و می تونه زخمایی رو در معده آدما به وجود آورد که در مواردی منتهی به سرطان می شن.
در پژوهشای اولیه این نتیجه بدست اومد که پُلیفِنول موجود در زغال اخته از زخمای معده جلوگیری می کنه.
در مطالعه ای دیگری که در کشور کانادا و روی موشا انجام قبول کرد، نشون داده شد که پُلیفِنول موجود در زغال اخته، میکروبیومای موجود در شکم این حیوانات رو به وضعیت بهتری عوض کرد.
کار باحال دیگری که در این تحقیق مورد آزمون و خطا قرار گرفت این بود که به مدت ۸ هفته به بعضی از موشا، شکلای جور واجور پرچرب، شیرین و پرشکر از زغال اخته داده شد و نه فقط اندازه قند خون تنظیم نشد و باکتریای شکمی از نظر مقدار تنظیم نشدن بلکه اندازه باکتریا و هم اینکه سطح قند خون اونا افزایش زیادی پیدا کرد.


مهم بودن این باکتریای به درد بخور شکمی در اینه که به سوخت و ساز بهتر بدن کمک می کنن و در نتیجه اندازه قند خون رو تنظیم می کنن.

از التهاب جلوگیری می کنهورم دلیل بعضی از بیماریا مثل آرتروز، فراموشی و بیماریای قلبی و عروقیه.اما تنها مصرف کمی آب زغال اخته در روز می تونه در مقابله علیه اینجور بیماریای اثر داشته باشه.این کار به کمک پُلیفنول موجود در این خوراکی انجام می شه.پُلیفنول با قرار گرفتن در کنار بقیه مواد بایواکتیو از تورم جلوگیری کرده و سیستم ایمنی بدن رو تا حد زیادی قوی تر می سازه.البته کارشناسان تغذیه به کار گیری آب زغال اخته بدون شکر رو پیشنهاد می کنن.ضدسرطانهزغال اخته با دارا بودن، فیبر رژیمی می تونه خطر دچار شدن به سرطان رو کم کنه.

این مطلب را هم بخوانید :   جاذبه های گردشگری هانوفر


این نوع فیبر، مانع از به وجود اومدن ماده ای به نام بوتیرات می شه و از تولید سلولای سرطانی هم جلوگیری به عمل می آورد.البته باید به این موضوع هم اشاره کرد که زغال اخته تازه می تونه تا ۲۰ درصد فیبر رژیمی لازم بدن رو جفت و جور آورد.به دلیل داشتن اندازه فراوون ویتامین سی، و فلوونوید از تولید کارسینوژن در بدن که عامل سرطانه، جلوگیری می کنه.زغال اخته در سطح قند خون تعادل به وجود می آورد.یه مطالعه نشون داده که مصرف زغال اخته بدون شکر و یا خشک شده اون در تنظیم اندازه قند خون در افراد گرفتار به دیابت نوع دوم بسیار موثره.

اما از مکملای اون استفاده شه یا دارای شکر باشه، نتیجه فوق حاصل نمیشه.

دکتر لیزا رُومسی سخنگوی آمادمی تغذیه و رژیم غذایی در این مورد میگه: “مکملای این ماده خوراکی به دلیل دارا بودن اندازه کم اون نمی تونن به اندازه نوع تازه و طبیعی اون موثر واقع شن.”وضعیت شکم و باکتریای موجود در اون رو بهتر می کنه

تمرکز رو زیاد می کنه

زغال اخته با دارا بودن دو ماده خاص می تونه در افزایش تمرکز نقش موثری داشته باشه.آنتی اُکسیدانا با خنثی کردن رادیکالای آزاد این کار رو انجام میدن.
این رادیکالای آزاد که به سلولای «دی اِی اِن» بدن آسیب وارد می کنن، به دنبال اون باعث ایجاد تورم مغز می شن و خطر دچار شدن به فراموشی رو زیاد می کنن.ماده دیگری به نام نورپینِفرین هم دلیل می شه که میان سلولای مغز رابطه موثری به وجود بیاد و کارآیی بهتری داشته باشن.دکتر رُومسی بازم به مصرف تازه یا خشک زغال اخته تاکیید می کنه و پیشنهاد می کنه از مصرف شکلای جور واجور پرشکر و غیر طبیعی اون دوری شه.

چروکای روی پوست رو کاهش می کنهوجود آنتی اکسیدانای موجود در زغال اخته دلیل رنگ قرمز اون شده و همین آنتی اکسیدانا می تونن کلاژن تولید کنن.کلاژن می تونه به جوون موندن پوست و درخشندگی اون کمک کنه چون که در مقابل رادیکالای آزاد مقاومت نشون داده و از پوست مراقبت می کنن.با سلامت دندانا، لبخند رو هم قشنگ تر می کنهزغال اخته با دار بودن اندازه آنتی اکسیدان قابل توجه از دچار شدن به بیماریای دهن و لثه هم دوری می کنه و امکان فعالیت باکتریای این نواحی بدن رو هم کاهش میدن.
در واقع این کار رو با جلوگیری چسبیدن باکتریای دهانی به دندون و لثه انجام میدن.

قلب رو در وضعیت سلامت بهتری قرار میدهاگه می خواین از مراجعه به دکتر دوری کنین، در روز یه لیوان آب زغال اخته بخورین.پژوهشای انجام پذیرفته در این مورد نشون داده که با این کار اندازه «اچ دی اِل» یا همون کلسترول به درد بخور بدن زیاد میشه.در مطالعه ای دیگه هم این نتیجه به دست اومد، آدمایی که روزانه یه لیوان آب زغال اخته می خورن، اندازه التهات و تری گلیسیرید در بدن اونا کم میشه.افزایش این ماده منجر به خیلی از بیماریای قلبی و عروقی می شه.
در آخر این نتیجه بدست اومد که نوشیدن خصوصا نوع طبیعی زغال اخته تا ۳۲ درصد از دچار شدن به مشکلات قلبی جلوگیری می کنه.