این موادغذایی در ظروف چدنی بدمزه میشوند! | تغذیه سالم

5 موادغذایی که نباید در ظروف چدنی بپزید

ظروفی که واسه طبخ و پز استفاده می کنیم می تونن طعم و مزه غذا رو تغییر بدن و این تغییر مزه بستگی به مقدار ماده ای داره که از ظروف طبخ و پز به داخل مواد غذایی نفود می کنه.

مواد غذایی اسیدی مانند گوجه فرنگی می تونن بعد از پختن یا سرخ شدن درون ظروف چدنی، طعم نامطلوبی بگیرن و حتی روی خود تابه چدنی هم تاثیر منفی بذارن.

این موادغذایی در ظروف چدنی بدمزه می شن!

پختن گوجه در ظروف چدنی ممنوع

هممون به تابه های چدنی علاقه داریم، اما معمولا نمی دونیم که پختن بعضی از غذاها در این تابه ها می تونه طعم نامطلوبی به اونا بده، خود ظرف رو خراب کنه و حتی تموم تلاش شما واسه طعم دارسازی غذاها رو بی ثمر بزاره. در ادامه با مواد غذایی ناجور واسه تابه های چدنی آشنا میشیم.
گوجه فرنگی و مواد شامل اون
مواد غذایی اسیدی مانند گوجه فرنگی می تونن بعد از پختن یا سرخ شدن درون تابه های چدنی، طعم نامطلوبی بگیرن و حتی روی خود تابه چدنی هم تاثیر منفی بذارن. محققان می گن که حتی احتمال داره که شما در صورت به کار گیری تابه چدنی واسه پختن گوجه فرنگی یا آماده سازی سس ماکارونی، طعم فلز رو موقع خوردن احساس کنین. به خاطر همین، باید از تابه های فولادی ضدزنگ (stainless steel) به جای تابه های چدنی کمک بگیرین.
گوشت قرمز طعم دارشده با سرکه
به کار گیری تابه چدنی واسه پختن مواد غذایی طعم دارشده با سرکه، خصوصا گوشت قرمز، اصلا ایده خوبی نیس. اسید موجود در سرکه یا ترکیبات اسیدی دیگه می تونه مقادیر کمی از فلز چدن رو به درون غذا انتقال بده و در نتیجه طعم غذا رو خراب کنه.
دسرها
از جنبه نظری، خیلی از دسرها در تابه های چدنی واقعا عالی آماده می شن. این تابه ها و ظرفا، لبه های تردی به دسرهای کیکی میدن و حتی میشه اونا رو مستقیما درون فِر گازی گذاشت. با این حال، اگه شما از تابه چدنی واسه جفت و جور غذاهای دارای طعم تند یا شکلای جور واجور طعمای غلیظ استفاده کرده باشین، این طعم موقع جفت و جور دسر حتما به درون اون انتقال پیدا میکنه و طعم دسر رو تغییر میده. پس، بهترین کار اینه که چند تابه چدنی بخرین و یکی از اونا رو واسه جفت و جور غذاهای شامل سیر و فلفل یا سیب زمینی سرخ کرده استفاده کنین، و یکی دیگه از اونا رو واسه جفت و جور دسرهای شیرین.
املت
غذاهایی مانند املت یا تخم مرغ می تونن به سطح تابه های چدنی بچسبند، مگه این که شما از تابه های به طور کامل نچسب و دارای لایه های محافظتی استفاده کنین. چسبیدن املت یا تخم مرغ به تابه چدنی نه فقط خوردن غذا رو سخت می کنه، بلکه شستن تابه چدنی رو هم مشکل می کنه و در این روند حتی ممکنه که مقداری از فلز تابه هم جدا شن. پس، همیشه از تابه هایی استفاده کنین که به طور کامل نچسب هستن و غذاهایی مانند املت اصلا به لایه های درون اونا نمی چسبن.

ماهی
درست مانند تخم مرغ، ماهی هم می تونه به تابه های چدنی بچسبد. این چسبیدن معمولا به اندازه ای شدیده که جداسازی ماهی از تابه رو سخت می کنه و بیشتر هم به جدا شدن تیکهایی از فلز تابه منجر می شه. پس، همیشه از تابه های به طور کامل نچسب یا ظروف لعابدار واسه آماده سازی شکلای جور واجور ماهیا مانند سالمون، قزل آلا، تیلاپیا و کاد استفاده کنین.

خیلی از تولید کنندگان این ظروف، اونا رو با یه پوشش لعاب می پوشونن. واسه اینکه مواد به ظروف چدنی نچسبد، باید اول این ظروف چدنی رو با روغنهای خنثی مانند روغن سبزیجات (کانولا، تخم آفتابگردان) و یا روغن نارگیل چرب کرده و بعد ظرف رو به مدت کمی گرما داده و بعد از روی حرارت ورداشته و اگه روغن اضافی در ظرف بود اونو با دستمال پاک کنین. اینجوری این ظروف سطح نچسب پیدا می کنن و مواد غذایی به اونا نمی چسبد.

این موادغذایی در ظروف چدنی بدمزه می شن!

برگرفته از بهداشت نیوز – نورترجمه -/ح

.

منبع : namnak.com

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت آکا

  • مطالب در رابطه

Related articles

این مواد غذایی هوش | بیماری

: این مواد غذایی هوش : اگه می خواین فرد باهوشی باشین، از خوردن مواد غذایی زیر دوری کنین.   چند دهه پیش محققان کشف کردن اگه به روغن گیاهی، هیدروژن اضافه کنن، این روغن جامد می شه و در دمای اتاق به همون شکل جامد باقی می مونه. متأسفانه این شکل جدید چربی که […]

Learn More

این مواد غذایی سردردتان را کم می کند | تغذیه سالم

اگه شمام از سردرد رنج می برید این مواد غذایی رو امتحان کنین. درد به وجود اومده به وسیله یه سردرد واقعا بد می تونه باعث متوقف کردن فعالیتای روزانه شما شه. حالا خوبیش اینه بعضی غذاا دارای اثری آرامش دهنده هستن که می تونین اونا رو به رژیم غذایی خود اضافه کنین. شیر کم […]

Learn More

این میوه به لاغر شدن کمک می کند | چاقی

اگه می خواین وزن کم کنین، بخونین   تحقیقات انجام شده به وسیله محققان تغذیه امریکا نشون داد که مصرف یه عدد سیب، 15 تا 20 دقیقه قبل از غذا موجب می شه که بدن 190 کالری کمتر دریافت کنه. این اثر مخصوصا در مورد سیب با پوست بیشتر مشاهده می شه. به نظر این کارشناسان، […]

Learn More

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *