رشته حقوق-دانلود پایان نامه با موضوع سازمان بهداشت جهانی

دانلود پایان نامه

المللی)پا به عرصه وجود نهاده که ۱۹۴ کشور جهان، که عضو سازمان بهداشت جهانی هستند، متعهد به اجرای آنها هستند. هدف از این مقررات، کمک به جامعه بین المللی در ارتباط با پیشگیری و پاسخ به خطرات حاد بهداشت عمومی است که دارای پتانسیل گسترش از طریق مرزها و تهدید مردم سراسرجهان است. در دنیای کنونی بیماریهای واگیردار از طریق مسافرت و تجارت بین المللی می توانند گسترش یابند . بحران سلامت در یک کشور می تواند معیشت و اقتصاد را در بسیاری از نقاط جهان تحت تاثیر قرار دهد. این بحران می تواند ناشی از یک عفونت در حال ظهور مانند سندرم حاد تنفسی (سارس) ، آنفلوانزای انسانی ، همچنین سایر فوریت های بهداشت عمومی از جمله نشت مواد شیمیایی و تشعشعات هسته ای باشد . هدف از این مقررات، اطمینان از سلامت عمومی از طریق پیشگیری از گسترش بیماریها با حداقل مزاحمت در مسافرت و تجارت بین المللی است .

از آنجا که محدودیتها و تحریم های تجاری با زیان های اقتصادی قابل توجهی همراه است، تلاش می شود مقررات بهداشتی بین المللی حداقل محدودیتها را برای تجارت ایجاد کند و سعی می شود تا حد امکان، این محدودیتها به صورت موقت باشد.
در انتهای این مطلب باید بیان کنیم که بیماریهای عفونی، تاثیر مستقیمی در تجارت بین الملل علی الخصوص بر روی تجارت غذا و دارو گذاشته است. در تجارت مواد غذایی، زمانی که بر اساس قواعد موافقتنامه اقدامات بهداشتی و بهداشت گیاهی، شواهد و مدارکی برای انتقال بیماری از طریق غذا وجود داشته باشد، می توان تجارت مربوطه را محدود کرد و همچنین افزایش بیماریهای عفونی و واگیردار عملا باعث می شود کشور های پیشرفته با ابداع داروهای جدید و وارد کردن آن به بازارهای جهانی، برای درمان آن بیماری، تاثیرات غیر قابل انکاری را بر تجارت بین الملل بگذارد. به نظر می رسد علاوه بر تجارت غذا و دارو که از بیماریهای عفونی واگیردار تاثیر مستقیم می پذیرند ، صنعت توریسم نیز که یکی از جدیدترین تجارت های دنیای امروزی است، تاثیری مستقیم از این نوع بیماریها می پذیرد و موجب محدودیت مسافرت به کشورهای مبدا آن بیماری می شود که این امر برای کشورهایی که اقتصادشان به صنعت توریسم وابستگی دارد، می تواند خسارت سنگینی بر اقتصاد و تجارت آن کشور وارد کند.
گفتار دوم:ایمنی غذایی
بیماریهای ناشی از مواد غذایی معمولا عفونی هستند یا ماهیتی سمی دارند که از طریق باکتری ها، ویروس ها، انگل و یا مواد شیمیایی موجود در غذا یا آب آلوده، وارد بدن انسان می شوند که این بیمارهای ناشی از مواد غذایی می تواند موجب بیماریهای حاد مانند مننژیت و سرطان شود و در نهایت موجب مرگ انسان گردد. در همین راستا سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند سالانه حدود 2 میلیون کودک بدلیل بیماری ناشی از آب و غذا آلوده در سراسر جهان می میرند. حتی در کشورهای صنعتی تخمین زده می شود که یک سوم از جمعیت ، از بیماری های ناشی از غذا در هر سال رنج می برند و تا 20 میلیون نفر نیز ممکن است بمیرند. با توجه به اینکه این ارقام تنها به مشکلات میکروبیولوژیکی مواد غذایی مربوط است ، توجه به بیماریهای ناشی از آلودگی های شیمیایی مواد غذایی، باعث می شود وضعیت بسیار جدی تر شود .
از سوی دیگر، جهانی شدن تجارت مواد غذایی و تمایل افراد به شهر نشینی که موجب تغییر الگوی مصرف مواد غذایی شده است، باعث شده بیماریهای ناشی از آلودگی غذا روز به روز افزایش یابدو در واقع موضوع ایمنی غذایی را که یک مشکل بهداشت عمومی برای همه ی کشورها است، تبدیل به یک موضوع مهم کرده است.
در این راستا جامعه ی بین المللی در تلاش است نوعی ایمنی غذایی ایجادکند، به این معنی که این اطمینان را به مصرف کننده بدهند که مواد غذایی استفاده شده، عاری از هرگونه آلودگی های شیمیایی و میکروبی است و هیچ آسیبی به مصرف کننده آن نمی رساند. به عنوان مثال سازمان بهداشت جهانی با همکاری با سایر سازمانهای ذینفع، در حال توسعه سیاست هایی هستند که موجب ترویج بیشتر ایمنی مواد غذایی خواهد شد . این سیاست ها، کل زنجیره غذایی از تولید تا مصرف و همچنین استفاده از انواع مختلف تجربه و تخصص ها را پوشش می دهد.
سازمان تجارت جهانی هم با پیروی از سیاست ارتقای سلامت انسانها ، موافقتنامه اقدامات بهداشتی و بهداشت گیاهی را منعقد کرده که ایمنی غذایی، برخلاف بسیاری از موضوعات بهداشتی با آن به طور مستقیم در ارتباط است.این موافقتنامه شامل استانداردهایی در مورد مواد افزودنی، آلودگی ها، سموم، دارو های دامپزشکی و یا دیگر موجودات بیماری زا در غذاها یا آشامیدنی ها است که ممکن است موجب محدودیت تجارت شود. به نحوی که این استانداردها، به کشورها این امکان را می دهد تا در صورتی که کالایی فاقد این استانداردها باشد، اجازه واردات آن را به داخل کشور ندهند. حال این استانداردها هرچه سختگیرانه تر باشد محدودیتهای تجاری نیز بیشتر خواهد بود.

با اذعان به این که بسیاری از مسائل ایمنی مربوط به مواد غذایی، فراتر از دسترس موافقت نامه های تجارت بین المللی است، سازمان تجارت جهانی به همراه سازمان غذا و کشاورزی و سازمان بهداشت جهانی و دولت های ملی برای کسب اطمینان از اینکه انسانها در سراسر جهان در مقابل تهدیدات مربوط به آلودگی های مواد غذایی از امنیت مناسبی برخودار هستند و از عاری بودن غذاها از آلودگی اطمینان یابند ، همکاریهای وسیعی را در زمینه های مختلف انجام می دهند.نمونه ای از این همکاریها ، تعامل مابین سازمان جهانی بهداشت ،سازمان تجارت جهانی، بانک جهانی و سازمان غذا و کشاورزی برای ایجاد یک کارگروه برای کمک به کشورهای در حال توسعه برای ایجاد و اجرای موافقتنامه بهداشتی و گیاهی است که در سال 2001 شکل گرفت.
گفتار سوم: امنیت غذایی
زمانی که صحبت از امنیت غذایی می شود، خود به خود عنوان سوءتغذیه که به معنی نرسیدن کالری کافی متناسب با نیاز روز مره انسان است مطرح می گردد. بر اساس تحقیقات انجام شده در سال 1996 سوءتغذیه، حدود 16 درصد از بیماریهای جهان و حدود یک سوم بیماری در جنوب صحرای آفریقا را موجب می شود. اگرچه تا سال 2007در زمینه کاهش گرسنگی و امنیت غذایی پیشرفت‌هایی حاصل شده اما بحران جهانی قیمت غذا در سال های اخیرو افزایش قیمت‌ها متعاقب آن، امنیت غذایی را از میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا گرفته است.
لازم به ذکر است بین مفهوم دو واژه ی ایمنی غذا و امنیت غذا تفاوت وجود دارد. در ایمنی غذا همانطور که در بخش قبل توضیح داده شد، تلاش می شود غذاها عاری از هرگونه آلودگی های میکروبی و شیمیایی باشد تا انسان با مصرف آنها مبتلا به بیماری نشود اما بنابر تعریف سازمان ملل از امنیت غذایی در سال 1986، امنیت غذایی عبارت است از دسترسی همه ی مردم به غذای کافی در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم که سه رکن اساسی آن غذا، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت می باشد. همینطور در اعلامیه رم که در مورد امنیت غذای جهان است بیان شده ،امنیت غذایی بدان معناست که همه ی انسانها در همه حال دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذای کافی ، سالم و مغذی داشته باشند و غذای مناسب برای یک زندگی فعال و سالم را دارا باشند.
امنیت غذایی به صورت کلی به دو دسته تقسیم می شود:
1- امنیت غذایی ملی که عبارت است از توانایی کشور برای تامین امنیت عرضه مناسب مواد غذایی مورد نیاز جامعه، چه از طریق تولیدات داخلی و چه از طریق واردات مواد غذایی. در امنیت غذایی ملی، دسترسی به مواد غذایی وابسته به تولید ملی و توزیع، دسترسی به بازارهای بین المللی و در دسترس بودن ارز خارجی برای خرید مواد غذایی است.
2-امنیت غذایی خانواده که عبارت است از توانایی یک خانواده، برای تامین امنیت دسترسی قابل اطمینان به غذای کافی برای اعضای خانواده در همه زمان ها، چه از طریق تولیدات شخصی(کشاورزی) ، خرید در بازار یا ارائه عمومی است(مانند سبد کالا که در جامعه ما عرف است). امنیت غذایی خانواده، وابسته به سطح و ثبات درآمد خانوار و تولید مواد غذایی برای مصرف خود، پس انداز، دسترسی به اعتبار و میزان قیمت مواد غذایی و سایر محصولات ضروری است.
در هردو بخش، عوامل مشترک دیگری مانند صلح ، امنیت و حمل و نقل قابل اعتماد تاثیر گذار است. بنابراین سیاست های تجاری و اقتصادی تنها یک عامل از عوامل مختلف تاثیر گذار است و نه فقط، تنها عامل تاثیر گذار.
در مورد امنیت غذایی خانواده، سیاست های اقتصادی و اجتماعی که مرتبط با اقتصاد خانه است، تاثیر گذار است. سیاست آزادسازی تجاری به صورت مستقیم و غیر مستقیم اثرات مختلفی در درآمد خانوار و فرصت های شغلی و در قیمت های مواد غذایی و سایر ملزومات دارد که بحران در هر یک از موارد ذکر شده، ممکن است امنیت غذایی خانوار را تهدید کند.اما در مورد امنیت غذایی ملی، تنها آزاد سازی تجاری نمی تواند امنیت غذایی را تضمین کند زیرا ممکن است کشورها به جای تولیدات داخلی به فکر وارد کردن غذاهای اساسی مورد نیاز خود باشند، که این عامل بر روی کشورهایی که ارز خارجی کافی برای وارد کردن این غذاها ندارند، مشکلات بزرگی را ایجاد می کند. برای مثال به طور متوسط، واردات مواد غذایی درکشورهای کمتر توسعه یافته حدود 16 درصد و درکشورهای در حال توسعه حدود 11 درصد از کل واردات می باشد، اگر چه ممکن است این درصدها از یک کشور به کشور دیگر بسیار متفاوت باشد. اما با این حال بیشترین درآمد کشورهای کم درآمد و همچنین درآمد قابل توجهی از کشورهای در حال توسعه، از طریق صادرات محصولات کشاورزی به دست می آید که سیاست آزادسازی تجارت می تواند به آنها کمک کند تا به راحتی محصولات کشاورزی خود را بفروشند و از این طریق ارز کافی برای وارد کردن غذاهای اساسی را بدست بیاورند. به همین ترتیب، کاهش موانع تجاری برای تولیدکنندگان، می تواند فرصت های صادراتی بیشتری را ایجاد کند، به عنوان مثال تولید منسوجات، کالاهای چرمی و محصولات از چوب. همین عوامل است که موجب می شود کشورهای در حال توسعه در مذاکرات سازمان تجارت جهانی در زمینه کشاورزی بسیار فعال تر باشند.
عوامل تجاری دیگری هم هستند که ممکن است به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر امنیت غذایی ملی کشورها تاثیر بگذارد که از جمله آنها، کاهش یارانه های کمکی برای صادرت است و ممکن است باعث افزایش قیمت مواد غذایی در بازارهای جهانی شود. همین طور وجود تعرفه های گمرکی سنگین ممکن است قیمت غذاهای اصلی وارداتی در داخل کشور را بالا ببرد که در اینصورت نه تنها امنیت غذایی ملی مورد تهدید قرار می گیرد، بلکه امنیت غذایی خانواده هم که ارتباط مستقیم با مسائل اقتصادی و قیمت غذاهای اصلی دارد با خطر روبه رو می شود. هرچند که امروزه در سازمان تجارت جهانی تمام محصولات کشاورزی، دارای تعرفه های مشخص شده اند، ولی نباید فراموش کرد که تمام محدودیت های تجاری به شکل تعرفه نیستند مانند سهمیه بندی ها.
در این راستا موافقتنامه کشاورزی و موافقتنامه اقدامات بهداشتی و بهداشت گیاهی هم بر امنیت غذایی تاثیر گذار است به نحوی که در موافقتنامه کشاورزی سه اصل دسترسی به بازار ،حمایت های داخلی و یارانه های صادراتی وجود دارد تا به کشاورزی داخلی کمک کنند، تا نه تنها خود مواد غذایی لازم را تولید کنند بلکه ارز کافی برای واردات مواد غذایی لازم را نیز بدست بیاورند.
اما تاثیرگذاری موافقتنامه اقدامات بهداشتی و بهداشت گیاهی به نحو دیگر است. براساس این موافقتنامه ،استانداردهایی در مورد مواد افزودنی، آلودگی ها، سموم، دامپزشکی و یا دیگر موجودات بیماری زا در غذاها یا آشامیدنی ها اعمال می شود که ممکن است موجب محدودیت تجارت شود. به نحوی که این استانداردها، به کشورها این امکان را می دهد تا در صورتی که کالایی فاقد این استانداردها باشند، اجازه واردات آن را به داخل کشور ندهند ،حال این استانداردها هرچه سختگیرانه تر باشد ، محدودیت تجاری نیز بیشتر می شود. به هر حال این محدودیت تجاری چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم می تواند امنیت غذایی ملی و امنیت غذایی خانوار را مورد تهدید قرار دهد.

مطلب مشابه :  تحقیق رایگان با موضوع کارکرد اجتماعی

اینجا فقط تکه های از پایان نامه به صورت رندم (تصادفی) درج می شود که هنگام انتقال از فایل ورد ممکن است باعث به هم ریختگی شود و یا عکس ها ، نمودار ها و جداول درج نشوندبرای دانلود متن کامل پایان نامه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه ، پروپوزال ،سمینار مقطع کارشناسی ، ارشد و دکتری در موضوعات مختلف با فرمت ورد می توانید به سایت  40y.ir  مراجعه نمایید.

رشته حقوق همه گرایش ها : عمومی ، جزا و جرم شناسی ، بین الملل،خصوصی…

در این سایت مجموعه بسیار بزرگی از مقالات و پایان نامه ها با منابع و ماخذ کامل درج شده که قسمتی از آنها به صورت رایگان و بقیه برای فروش و دانلود درج شده اند

گفتار چهارم: دخانیات
با اینکه بیش از 70،000 مورد مطالعات علمی ثابت کرده اند از حدود سال 1950، استعمال دخانیات باعث بیماری، ناتوانی و مرگ می شود و مصرف آن یکی از عوامل اصلی برای تعدادی از بیماری های مزمن از جمله سرطان، بیماری های ریوی، بیماری های قلبی عروقی است با این وجود، استعمال آن در سراسر جهان فراگیر شده است. سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که محصولات توتون و تنباکو در حال حاضر 4.2 میلیون نفر را در هر سال بکشد و در سال 2030 این تلفات سالانه نزدیک به ده میلیون مرگ و میر افزایش می یابد که حدود 70 درصد از آن ها در کشورهای در حال توسعه رخ خواهد داد. در این راستا سازمان بهداشت جهانی کنوانسیون کنترل دخانیات را تنظیم کرد که اولین معاهده جهانی درباره بهداشت عمومی است و کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی ملزم به اجرای مفاد آن هستند. این کنوانسیون در سال 2003 در پنجاه و ششمین اجلاس مجمع جهانی بهداشت به اتفاق آرا مورد تایید قرار گرفت و بر این اساس کشورهایی که این کنوانسیون را تصویب کردند موظف هستند ، ظرف 3 سال روی بسته های سیگار هشدارهای جدی بهداشتی الصاق کنند وظرف 5 سال، تبلیغات دخانیات را محدود کنند. بدیهی است این عدم تبلیغات به نوعی اثر منفی بر روی تجارت آزاد می گذارد.
سازمان بهداشت جهانی و طرفداران منع استفاده از دخانیات اعتقاد دارند افزایش تجارت توتون و دخانیات تبدیل به یک تهدید عمده برای بهداشت عمومی جهانی شده است و حتی شواهد تجربی تایید می کند که آزادسازی تجاری در این زمینه منجر به افزایش مصرف تنباکو می شود که همین عامل لطمات جبران ناپذیری را بر روی بهداشت عمومی جهانی می گذارد. در همین راستا

Author: مدیر سایت

دیدگاهتان را بنویسید